Besplatni download numizmatičkih kataloga

preporukeEvo još jednog izbora numizmatičke literature iščeprkane po bespućima Interneta, a koju su njihovi autori ponudili u PDF formatu za besplatno preuzimanje.

Ovo je nastavak preporuka besplatne numizmatičke literature, po mom osobnom izboru.

katalog

Kovani novac Republike Hrvatske od osamostaljenja do danas

Katalog hrvatskog kovanog novca u razdoblju od 1993. do 2004., redovna izdanja, prigodna izdanja, specijaliteti, setovi, numizmatičke vrijednosti. Knjiga je odavno rasprodana, a preko ove stranice možete ju skinuti u PDF formatu.
Direktno od autora možete naručiti svoj primjerak drugog izdanja knjige „Kovanice i novčanice Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije”.

katalog

Hrvatski novčarski zavod

Hrvatski novčarski zavod je izdao katalog u PDF formatu kojim predstavljaju sebe i svoju djelatnost.
Katalog možete prelistati online ili skinuti u PDF formatu.

katalog

Zlatnici i srebrnjaci – ulaganjem do trajnih vrijednosti

Novo izdanje brošure Zlatnici i srebrnjaci iz 2010. u izdanju Privredne banke Zagreb. Za (besplatni) papirnati primjerak brošure, raspitajte se u obližnjoj poslovnici PBZ-a, a starija izdanja u PDF formatu možete naći ovdje.

katalog

Katalog studentskih bonova

Kratki prikaz studentskih bonova (na njemačkom jeziku) „Studenten-Geld in Jugoslawien und Nachfolgestaaten” autora Jürgena Klotza i Darka Bergera može se besplatno skinuti ovdje (ne može više).
Isti autor Jürgen Klotz izdao je još i katalog „DM-Notgeld in Bosnien & Herzegowina: Spezialkatalog mit Bewertungen” (sadržaj u PDF formatu) koji se bavi papirnim novcem iz nužde izdavanim za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, s oznakama vrijednosti u njemačkim markama. Izdanje iz godine 2009. možete naručiti preko brojnih online knjižara poput npr. Amazona.

katalog

Barac & Pervan aukcijski katalozi

Na web stranicama Barac & Pervan aukcijske kuće možete redovito skidati najnovije aukcijske kataloge u PDF formatu.

katalog

Skripta „Numizmatika”

Skripta Numizmatika nastala 2001. godine za ispit koji je na Filozofskom fakultetu u Zadru držao prof. Miroslav Glavičić.


Povezani članci:

By Elvis Gambiraža on 02.11.2011. · Posted in Preporuke

3 Comments | Post Comment

spalatin says:

tragajući za nekim stvarima ,naletio sam na ovaj blog koji mi je ,malo je reći pomogao,učinio me je veselim i sretnim i skratio mi put u potrazi, Hvala

Posted on Studeni 7th, 2011

Sanjin says:

Mislim da je ovo jedan od najboljih sajtova ove tematike na hrvatskom govornom području. Hvala vam za vaš trud i želju da sa nama podijelite svoje znanje i svoja iskustva. Ovo nam je svim odista trebalo. Srdačan pozdrav i sanjajte i dalje svoje snove.

Posted on Veljača 2nd, 2012

Nitko says:

http://www.hrvatskanumizmatika.net/Croatian_coins_1993-2004_online.pdf -NOT FOUND!

Posted on Veljača 21st, 2014