Download besplatnih numizmatičkih časopisa

preporukeSlijedi preporuka numizmatičkih časopisa u PDF formatu koje možete besplatno skinuti s weba.
Da imate što čitati krajem ljeta :)

časopis dinar

dinar (1996.-2009.)

Časopis Srpskog numizmatičkog društva iz Beograda obrađuje različite numizmatičke teme, od antičkog do današnjeg novca. Dio časopisa posvećen je i odlikovanjima.
Najnoviji broj “dinara” možete naći na web stranicama Srpskog numizmatičkog društva, a ovdje možete skinuti komplet “dinara”, od broja 1 do 20 i od broja 21 do 31, u PDF formatu.
Ne pitajte mene za kvalitetu skenova :) Nisam ja skenirao časopis, već sam ga skinuo sa Scribda. Ja sam samo ispravio naopako okrenute i izmiješane stranice.
Časopisi su zapakirani u RAR arhive i smješteni su na Hotfile. Ako nemate Hotfile account, između skidanja jednog i drugog dijela trebate pričekati 30 minuta.


Novi numizmatičar

Novi numizmatičar (2004.)

Časopis Numizmatičkog društva Sarajevo koji se bavi bosanskohercegovačkom numizmatikom.
Na www.bosnia-underground.com možete naći Novi numizmatičar, broj 3 iz 2004.

The California Numismatist

The California Numismatist

The California Numismatist je službeno glasilo California State Numismatic Association i Numismatic Association of Southern California. Izlazi četiri puta godišnje, a PDF izdanja se mogu skinuti s web stranica The California Numismatist.

Mint Error News Magazine

Mint Error News Magazine

Mint Error News Magazine je časopis koji objavljuje članke o velikim, često spektakularnim, kovničkim greškama na (prvenstveno američkom) kovanom novcu. PDF izdanja su dostupna na web stranicama Mint Error News Magazine.

The Numismatic Circular

The Numismatic Circular

The Numismatic Circular je časopis aukcijske kuće Spink koji daje prikaz kovanog novca i numizmatičkih knjiga iz svoje ponude, a i članke o različitim numizmatičkim temama. Časopis izlazi više puta godišnje, a PDF izdanje se može skinuti sa Spinkovih web stranica.